PIZZASAUS MED MYE SMAK
- Liss Ann
- 9. feb. 2021
- 1 min lesing
Oppdatert: 25. feb. 2021
Er du opptatt av å lage en skikkelig god pizza, så trenger du også en skikkelig god pizzasaus. Denne pizzasausen er utrolig god og har masse smak. Den er enkel å lage med krever litt koketid. Oppskriften gir nok saus til 4 stk porsjonspizzaer, eller en stor langpannepizza.
Porsjoner: 4 Tid: 1-3 timer

Ingredienser
1 stk hvitløksfedd
1/2 chili
1/4 gul løk
2 bokser med skinnfrie hele tomater
2 ss tørket oregano
2 ss tørket basilikum1 strøken ts salt 1 ts salt
1 ts sukker
Olje til steking.
SLIK GJØR DU
Forvarm en kjele med litt olje. Ha i hakket løk og stek til løken blir blank.
Ha i finhakket hvitløk og chili og la det steke med i et minutt før du har i tomatene. Hakk tomatene i biter med en sleiv eller lignende, mens de ligger i kjelen.
Tips: Fjern frøene fra chilien om du ikke ønsker en sterk saus.
Ha så i salt, sukker, oregano og basilikum. Bland alt sammen og skru ned temperaturen. La det hele småkoke i minst en time. Lar du sausen koke i 3 timer, så får du en kraftigere saus.
Mix sausen med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Liker du at sausen er rustikk, så trenger du ikke å bruke stavmikser i det hele tatt. Til slutt smaker du til med salt og eventuelt litt pepper.
Comments