top of page
Logo Matelsker 2025.png

ITALIENSK PIZZADEIG, LANGTIDSHEVET

  • Liss Ann
  • 4. feb. 2021
  • 2 min lesing

Oppdatert: 9. mars 2021

Denne utrolig gode pizzadeigen gir deg sprø italiensk pizza, og du trenger ikke pizzaovn for å få det til. Du kan fint steke den i en helt vanlig stekeovn

6 porsjonspizzaer Hevetid: 12 - 22 timer på benken + 24 - 72 timer i kjøleskap

ree

Ingredienser


1 kg pizzamel

½ ts salt

1/2 ts tørrgjær

7.5 dl vann, romtemperert

SLIK GJØR DU


  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle; mel, salt og gjær.

  • Bland inn vannet og rør sammen med en skje så godt du klarer. Deretter knar du deigen sammen for hånd i 2-3 minutter, mens den fortsatt ligger i bollen. Deigen blir ganske klissete så jeg bruker en plastpose på hånden når jeg knar. (Deigen skal være klissete).

  • Dekk til bollen med lokk eller plastfolie så det blir helt tett. La den stå på kjøkkenbenken i 12-22 timer. Lukter du på deigen etter heving vil du kjenne dunsten av alkohol. Dette er helt riktig og betyr at deigen har gjæret.

  • Sett deigen deretter til kaldheving i kjøleskap i 24-72 timer.


  • Når du skal bruke deigen heller du den ut på en melet overflate og strør litt mel over.

  • Del deigen inn i 6 like store deler. Hver del skal formes til en ball, ved å dytte deigen inn og opp på undersiden av deigballen. Legg deigballene på et bakepapir og strø et tynt lag med mel over. Legg et kjøkkenhåndkle over og la de etterheve en 1/2 timer på kjøkkenbenken.


  • Nå er du klar til å forme deigballene til pizzabunner. Det du skal ha i tankene når du former en pizzabunn er at den ovale toppen av deigballen også skal være opp når pizzaen stekes. Dette er med på å gi en luftig skorpe.

  • Start med å presse deigen ned på midten og utover mot kanten, men la det bli igjen en liten opphøyet kant ytterst. Du kan gjerne dra litt i deigen også om du ønsker det.

  • Topp pizzaen med godsakene du ønsker.


  • Steke pizzaen på så høy varme som stekeovnen din klarer. Stekebrettet skal stå i ovnen mens den varmer seg opp slik at det blir godt og varmt. Bruk en pizzaspade eller en fjøl til å legge pizzaen på det varme stekebrettet i ovnen.

.



Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page