PIZZA MARGHERITA
- Liss Ann
- 4. feb. 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 9. apr. 2021
Lukk øynene når du spiser pizza Margherita, så er du i Italia. Disse enkle smaken er autentisk med pizzaen du får på hvert hjørne i Italias gater. Pizzaen har til og med fargene til det italienske flagget: grønn fra basilikum, hvit fra mozzarella, og rød fra tomatsaus.
Porsjoner: 1-2

Ingredienser
Fersk mozzarella
Basilikum
1 boks med skinnfrie hele tomater
1 strøken ts salt Pizzadeig (Slik lager du Italiensk pizzadeig)
SLIK GJØR DU
Pizzasaus til Margherita:
Det tar tid å lage pizzasausen, med det er nettopp tiden som gjør den så god. Til gjengjeld så er den veldig enkel å lage og den gjør seg nesten av seg selv.
Sett platen på svak varme, og hell de skinnfrie tomatene i en kjele. Hakk opp tomatene med en sleiv eller lignende. Ha i saltet og rør sammen. Sausen skal småkoke i 4-7 timer.
Når temperaturen er så svak så trenger du ikke å røre, så imens kan du gjøre helt andre ting.
Pizzaen:
Sett ovnen på 250 grader på over og undervarme. La stekebrettet stå i ovnen slik at det blir varmet opp.
Forbered pizzadeigen på et bakepapir.
Tørk av mozzarellaen og riv den i biter. Fordel bitene rund på pizzaen og bruke en spiseskje til å helle saus mellom mozzarellabitene. (Denne pizzaen skal ikke ha et lag med saus i bunnen). Om du ønsker det kan du også ha på noen cherrytomater.
Til slutt heller du noen dråper med olivenolje over. Har du ikke helletut til olivenoljen, kan du bruke en skje.
Bruk en pizzaspade, eller en trefjøl til å flytte pizzaen over til det varme stekebrettet i ovnen. Vær forsiktig, det er veldig varmt.
Stek pizzaen til den har fått en fin og gylden farge.
SERVERINGSFORSLAG
Før servering kan du gjerne toppe pizzaen med basilikumblader, litt god olivenolje og et dryss med parmesan.
Comments