ITALIENSK PIZZADEIG
- Liss Ann
- 19. mars 2021
- 2 min lesing
Kjempegod pizzadeigen som gir sprø og luftig skorpe.
Gir 3 store porsjonspizzaer Hevetid: 2-3 timer

Ingredienser
3,5 dl lunkent vann
2 1/2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
8 dl hvetemel
SLIK GJØR DU
Ha vann i en bolle og rør inn saltet. Strø gjær i vannet og la den svelle i 1 minutt før du rører den inn.
Ha mel i bollen og rør deigen godt sammen med en skje før du blander den sammen for hånd i et par minutter. Fukt gjerne hendene med vann, så deigen ikke fester seg så lett.
Form deigen til en ball og dekk til bollen med plastfolie eller lokk og la den hvile i 20 minutter.
Etterpå drysser du litt mel i bollen og elter deigen i 1-2 minutt til du får en glatt og myk deig, tilsett mer mel etter behov. Form deigen igjen til en ball og stryk overflaten inn med litt god olivenolje. Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie slik at det blir helt tett, og la deigen heve i minimum 1-2 timer, - til den har doblet seg i størrelse.
Velt deigen ut på en ren og melet overflate og dryss litt mel over, før du deler den inn i 3 like store deler som du former til baller. Dryss litt mel over deigballene og la de hvile under et klede i 20 minutter. Du kan godt la de ligge lenger, men da må du dekke de bedre til, så ikke deigen tørker inn.
Pizzabunnene former du ved å presse deigen ned på midten og utover mot kanten. Du kan gjerne dra litt i deigen også om du ønsker det, men la det bli igjen en liten opphøyet kant ytterst.
Topp pizzaen med det du ønsker, og stek den på 250 grader på et forvarmet stekebrett eller pizzastål til den er gylden. Sjekk at bunnen er gjennomstekt ved å løfte den med en stekespade.
Comments