VÅRPIZZA
- Liss Ann
- 14. mai 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 19. mai 2021
Pizza med vårlige farger og frisk smak. Passer godt til lunsj eller som forrett, til f.eks. pasta.

Ingredienser
Pizzadeig, gir 3 stk porsjonspizzaer
3,5 dl lunkent vann
2 ½ ts salt
½ ts tørrgjær
8 dl hvetemel
Enkel pizzasaus
1 boks hele og skrelte tomater
1 ts salt
1 ts sukker
2 ts tørket oregano
Topping
Assosierte tomater
Mozzarella
Basilikumblader
Blsamicokrem
SLIK GJØR DU
Pizzabunnen
Ha vann i en bolle og rør inn saltet.
Strø gjær i vannet og la gjæren svelle i 1 minutt før du rører den inn.
Ha mel i bollen og rør deigen godt sammen med en skje før du blander den sammen for hånd i et par minutter. Fukt gjerne hendene med vann, slik at deigen ikke fester seg så lett.
Form deigen til en ball og dekk til bollen med plastfolie eller lokk og la den hvile i 20 minutter.
Etterpå drysser du litt mel i bollen og elter deigen i 1-2 minutt til du får en glatt og myk deig, tilsett mer mel etter behov.
Form deigen igjen til en ball og stryk overflaten inn med litt god olivenolje. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie slik at det blir helt tett, og la deigen heve i minimum 1-2 timer, - til den har doblet seg i størrelse.
Velt deigen ut på en ren og melet overflate og dryss litt mel over, før du deler den inn i 3 like store deler som du former til baller. Dryss litt mel over deigballene og la de hvile under et klede i 20 minutter.
Pizzabunnene former du ved å presse deigen ned på midten og utover mot kanten. Du kan gjerne dra litt i deigen også om du ønsker det, men la det bli igjen en liten opphøyet kant ytterst.
Pizzasausen
Ha alt i en kjele og la ingrediensene småkoke i et par timer. Avkjøl sausen før bruk.
Jeg liker min saus litt rustikk, men ønsker du en glattere saus kan du kjøre den glatt med en stavmikser.
Topping
Topp pizzaen med pizzasaus, mozzarella og sesongens tomater. Drypp gjerne litt god olivenolje over.
Stek pizzaen i ovnen på 250 grader på et forvarmet stekebrett eller pizzastål. Stek den til den er gylden. Sjekk at bunnen er gjennomstekt ved å løfte den med en stekespade.
Før servering topper du den med ferske basilikumblader og balsamicokrem.

Comments