KRYDRET TOMATSUPPE MED REKER OG SOPP
- Liss Ann
- 14. mai 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 19. mai 2021
En velsmakende fyldig og krydret tomatsuppe med sødme fra grillet rød paprika.
Suppen passer godt både som hovedrett eller som forrett. Bytt gjerne ut reker med biter av fast hvit fisk eller scampi.
Tid 40 minutter Porsjoner: 2-3 (som hovedrett) 4-6 (som forrett)

Ingredienser
1 boks, 400 g hele skrellede tomater (med tomatjuicen)
1 boks grillet paprika (eller 1 stk rød grillet paprika, uten skinn)
ca 4-5 ss olivenolje
400 g champignon
2 stk hvitløksfedd, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket eller raspet
1 ss hakket lime blader
Skall fra 1 stk lime
2 ts limejuice
1-2 stk sjalottløk, hakket
1 ss tomatpuré
250 ml kokosmelk
1 ts chiliflak
Ca 20 stk reker
1 stk liten gulrot
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Start med å grille paprikaen. Slik gjør du det.
Ha tomatene og tomatjuicen fra boksen sammen med grillet paprika i en blender og kjør til en glatt puré.
Varm 3 ss olivenolje i en gryte over middels varme. Tilsett sopp og stek til den er lett brunet, ca 2 til 3 minutter.
Tilsett hvitløk og ingefær og stek ca 2 minutter. Legg deretter soppblandingen i en skål og dryss over limeskall og litt salt. Sett deretter skålen til side.
Hell 1 ss olivenolje i en kjele og varm opp til middels varme. Surr hakket sjalottløk til den er myk og gjennomsiktig, 3 til 4 minutter. Tilsett tomatpuré og stek ca 2 minutter til mens du rører.
Rør inn tomat og paprikablandingen, kokosmelk og chiliflak. Smak til med salt, pepper og limesaft. Kok i ca 20 minutter. Tilsett litt vann om du synes suppen blir for tykk.
Rasp guleroten med en potetskreller slik at du får lange tynne remser. Varm litt olje i stekepanne og stek gulerotremsene med salt og pepper i 2-3 minutter.
Ha soppblandingen i suppen og la de koke med et par minutter.
Hell suppen i serveringsskåler og legg rekene på toppen, sammen med gulrot og hakkede limeblader.
Drypp gjerne over noen dråper olivenolje før severing.
SERVERINGSFORSLAG
Godt alene, men server gjerne med ris eller godt brød.

Comentários