top of page
Logo Matelsker 2025.png

LANGTIDSSTEKT HJORTESTEK

  • Liss Ann
  • 26. mars 2021
  • 2 min lesing

Oppdatert: 12. okt. 2021

Langtidsstekt kjøtt gjør seg nesten av seg selv og blir så utrolig mørt og saftig.

Hjortestek er en vinner i høytider og festlige anledninger og har en god viltsmak.

Tid: 4-5 timer Porsjoner: 6

Hjortestek

Ingredienser


1,5 kg hjortestek

2 ts timian

2 ts rosmarin

2 ts salt

1 ts pepper

1 ss smør

ca 300 g poteter

ca 150 g gulerøtter

50 g sopp

1 løk

SLIK GJØR DU

  • La steken ligge i romtemperatur i 1 time før du begynner å steke den.

  • Sett stekeovnen på 80 grader.

  • Kutt gulerøtter og poteter i biter.

  • Gni steken inn med med salt, pepper, timian og rosmarin.

  • Brun den raskt på alle sider i 1 ss smør i en varm stekepanne.

  • Legg den så i en ildfast form sammen med kuttede poteter og gulrøtter.

  • Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen og sett formen i ovnen.

Ønsker du en rosa stek så skal kjernetemperaturen være mellom 64-68 grader. Ønsker du den gjennomstekt skal den være mellom 72-74 grader.

Jeg tok min stek ut når den nådde en temperatur på 65 grader. Dette tok ca 4,5 time.

  • Når steken har nådd temperaturen du ønsker, tar du formen ut av ovnen og pakken steken godt inn i folie. La den hvile i 30-60 minutter slik at ikke saften renner ut når du skjærer i kjøttet. Den holder på varmen om du pakker den godt inn.

  • Det vil være en del kraft som har samlet seg opp i formen med poteter og gulerøtter. Denne kraften heller du av og ta vare på. Den smaker perfekt når du blander den inn i sausen.

  • Skru opp temperaturen på ovnen til 225 grader.

  • Ha løk og sopp i formen sammen med poteter og gulerøtter og krydre med salt og pepper. Sett formen tilbake i ovnen.

  • Stek i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.



SERVERINGSFORSLAG


Server steken i skiver med bakte grønnsaker og en god saus.

Kommentarer


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page