LANGTIDSSTEKT HJORTESTEK
- Liss Ann
- 26. mars 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 12. okt. 2021
Langtidsstekt kjøtt gjør seg nesten av seg selv og blir så utrolig mørt og saftig.
Hjortestek er en vinner i høytider og festlige anledninger og har en god viltsmak.
Tid: 4-5 timer Porsjoner: 6

Ingredienser
1,5 kg hjortestek
2 ts timian
2 ts rosmarin
2 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør
ca 300 g poteter
ca 150 g gulerøtter
50 g sopp
1 løk
SLIK GJØR DU
La steken ligge i romtemperatur i 1 time før du begynner å steke den.
Sett stekeovnen på 80 grader.
Kutt gulerøtter og poteter i biter.
Gni steken inn med med salt, pepper, timian og rosmarin.
Brun den raskt på alle sider i 1 ss smør i en varm stekepanne.
Legg den så i en ildfast form sammen med kuttede poteter og gulrøtter.
Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen og sett formen i ovnen.
Ønsker du en rosa stek så skal kjernetemperaturen være mellom 64-68 grader. Ønsker du den gjennomstekt skal den være mellom 72-74 grader.
Jeg tok min stek ut når den nådde en temperatur på 65 grader. Dette tok ca 4,5 time.
Når steken har nådd temperaturen du ønsker, tar du formen ut av ovnen og pakken steken godt inn i folie. La den hvile i 30-60 minutter slik at ikke saften renner ut når du skjærer i kjøttet. Den holder på varmen om du pakker den godt inn.
Det vil være en del kraft som har samlet seg opp i formen med poteter og gulerøtter. Denne kraften heller du av og ta vare på. Den smaker perfekt når du blander den inn i sausen.
Skru opp temperaturen på ovnen til 225 grader.
Ha løk og sopp i formen sammen med poteter og gulerøtter og krydre med salt og pepper. Sett formen tilbake i ovnen.
Stek i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.
SERVERINGSFORSLAG
Server steken i skiver med bakte grønnsaker og en god saus.
Kommentarer