top of page
Logo Matelsker 2025.png

HJEMMELAGDE KJØTTBOLLER MED TOMATSAUS

  • Liss Ann
  • 28. jan. 2021
  • 2 min lesing

Oppdatert: 9. apr. 2021

Kjøttboller i tomatsaus egner seg godt alene eller som en tapasrett. Barna elsker den men bland da gjerne i litt fløte og reduser mengden med hvitløk og chili, slik at du får en rundere smak.

Tid: 1 time Porsjoner: 4

ree

Ingredienser


Kjøttboller

400 g kjøttdeig uten salt

1/2 løk

1/2 chili

1 stk hvitløksfedd

1 ss hvitløksolje (slik lager du din egen hvitløksolje)

1 st salt

1/4 ts pepper

1 ts tørket persille 1 ts tørket basilikum

1 egg

1 ts tomatpurre

2 ss pankomel (kan erstattes med brødsmuler)

1 ts Salt

1/4 ts Pepper


Tomatsaus

1 stk gulrot

1 stk stangselleri

1stk hvitløksfedd

1/2 chili

1/4 løk

1 boks skrellede tomater

2 ss tomatpurre

1 st salt

1/4 ts pepper

1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum

1 ts sukker

SLIK GJØR DU


Tomatsaus


Start med å lage tomatsausen. Sausen kan koke på svak varme i flere timer om ønskelig. Smaken blir bare bedre hvor lenger den står.

  • Forvarm et par spiseskjeer olje i en kjele og ha i kuttet gulrot, stangselleri og løk. Stek på middels varme i ca 10 minutter. Rør av og til.

  • Finhakk løk og chili og ha det i kjelen og stek 1 minutt før du har i tomatpurre, oregano, basilikum, salt, pepper og sukker. Bland alt godt sammen og stek i 2 minutt til.

  • Ha i tomatene fra boksen og rør alt sammen. Hakk gjerne opp tomatene med mens de er i kjelen slik at de blir i mindre biter.

  • Sett på lokk og la sausen småkoke i minimum 20 minutter.

  • Kjør sausen så glatt du ønsker med en stavmikser eller en blender, og tynn den eventuelt med litt vann hvis den virker for tykk.

Kjøttboller

  • Forvarm ovnen til 250 grader. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.

  • Rull boller av deigen og legg de på bakepapir på en langpanne. Jeg fikk 18 boller ut av 400g kjøttdeig.

  • Sett de i ovnen og stek de i 7-8 minutter, eller til de har fått stekeskorpe.

  • Ha bollene og kraften som har sivet ut av bollene under stekingen i sausen, og kok i 5 minutter. Har du laget større boller så må du koke de noe lenger.

SERVERINGSFORSLAG


Server med spagetti og godt brød. Strø litt parmesan over.




Kommentarer


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page