HJEMMELAGDE KJØTTKAKER MED ERTESTUING
- Liss Ann
- 12. feb. 2021
- 1 min lesing
Oppdatert: 9. apr. 2021
Det er få ting som kan måle seg med skikkelig gode hjemmelagde kjøttkaker med ertestuing. I mine kjøttkaker bruker jeg løk, muskat og buljong for å få frem den gode smaken.
Tid: 45 minutter Porsjoner: 4

Ingredienser
Kjøttkaker:
400 g kjøttdeig uten salt
1/4 løk
1/4 ts muskat
1 ts mørk kjøttbuljong
1 egg
1 ½ ss hvetemel
Ertestuing:
1 boks hermetiske erter
1 ss smør
1 ½ ss hvetemel
1 ts sukker
salt
pepper
SLIK GJØR DU
Kjøttkakene:
Bland sammen kjøttdeig, finhakket løk, buljong, muskat og et sammenpisket egg.
Ha i melet. Virker blandingen løs, så kan du ha i litt mer mel.
Du kan godt bruke en foodprosessor, men det fungerer like godt å elte deigen sammen for hånd.
Form kakene i håndflaten ved hjelp av en enspiseskje som du dupper i et glass vann slik at ikke deigen henger seg fast.
Ertestuingen:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Hell i de hermetiske ertene og sukker. Væsken fra boksen skal være med. Rør sammen og la det småkoke i ca 10 minutter. Husk å røre av og til da den lett kan brenne seg. Smak til med salt og pepper.
SERVERINGSFORSLAG
Server med poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.
#Gryte #Vintergryte #Gryte med rødvin #Middag
Comments