top of page
Logo Matelsker 2025.png

HJEMMELAGDE KJØTTKAKER MED ERTESTUING

  • Liss Ann
  • 12. feb. 2021
  • 1 min lesing

Oppdatert: 9. apr. 2021

Det er få ting som kan måle seg med skikkelig gode hjemmelagde kjøttkaker med ertestuing. I mine kjøttkaker bruker jeg løk, muskat og buljong for å få frem den gode smaken.

Tid: 45 minutter Porsjoner: 4


Hjemmelagde kjøttkaker med ertestuing

Ingredienser


Kjøttkaker:

400 g kjøttdeig uten salt

1/4 løk

1/4 ts muskat

1 ts mørk kjøttbuljong

1 egg

1 ½ ss hvetemel


Ertestuing:

1 boks hermetiske erter

1 ss smør

1 ½ ss hvetemel

1 ts sukker

salt

pepper

SLIK GJØR DU


Kjøttkakene:


Bland sammen kjøttdeig, finhakket løk, buljong, muskat og et sammenpisket egg.

Ha i melet. Virker blandingen løs, så kan du ha i litt mer mel.

Du kan godt bruke en foodprosessor, men det fungerer like godt å elte deigen sammen for hånd.

Form kakene i håndflaten ved hjelp av en enspiseskje som du dupper i et glass vann slik at ikke deigen henger seg fast.

Ertestuingen:

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Hell i de hermetiske ertene og sukker. Væsken fra boksen skal være med. Rør sammen og la det småkoke i ca 10 minutter. Husk å røre av og til da den lett kan brenne seg. Smak til med salt og pepper.



SERVERINGSFORSLAG


Server med poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.







Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page