FRITERTE HVITLØK OG HVITLØKSOLJE
- Liss Ann
- 12. feb. 2021
- 1 min lesing
Oppdatert: 25. feb. 2021
Friterte hvitløk er godt i mange forskjellige retter. Jeg bruker de for eksempel i gryter og i pastaretter. Fritert hvitløk gir en rundere hvitløkssmak enn om du bruker fersk hvitløk. Tar du vare på oljen du friterer hvitløken i så har du i tillegg en god hvitløksolje.
Tid: 20 minutter

Ingredienser
Hvitløk, så mange hvitløksbåter du ønsker Nøytral Olje som rapsolje eller solsikkeolje
SLIK GJØR DU
Når du skal fritere hvitløk så er det viktig at temperaturen ikke er for høy. Sett platen på medium og varm opp oljen. Ha nok olje i til at det nesten dekker hvitløken.
Freser det veldig når du legger de i, så skru temperaturen ned et par hakk.
Mer olje blir skilt ut av hvitløken om du friterer de på lav varme over litt tid.
Snu de av og til og pass på at de ikke svir seg. De skal bli gyldene men ikke brente.
Jeg lar de fritere på svak varme i ca 20 minutter.
Når de er ferdig friterte så hell oljen med hvitløksfeddene over på et glass eller lignende. Jeg pleier å fritere flere hvitløksfedd enn jeg trenger der og da, resten lar jeg bare ligge i glasset med oljen så har jeg de klare til jeg trenger de neste gang. Da holder de seg godt i kjøleskap i noen uker.
SERVERINGSFORSLAG
Fritert hvitløk og olje smaker godt i gryter og pastaretter.
Kommentarer