top of page
Logo Matelsker 2025.png

CHILLI CON CARNE, VEGANSK

  • Liss Ann
  • 15. sep. 2021
  • 1 min lesing

Oppdatert: 16. sep. 2021


Vegansk chilli con carne er en av de beste kjøttfrie middagene jeg kan få. Oppskriften er mettende og fhar masse smak.

Porsjoner: 4 Tid: 1 time

Chilli con carne

Ingredienser


380 g økologiske kidneybønner

1 stk løk, hakket

3 stk hvitløksfedd, finhakket

1 stk rød paprika, i terninger

1 stk gulrot, i terninger

1 stk stangselleri

1/2 stk squash

2 bokser hakkede tomater, ca 800 g

5 dl grønnsakskraft

2 dl ris

2 ss tomatpuré

1 stk chili, finhakket

1 ss oregano

1 ss malt spisskummen

1 ss malt koriander

1 ts muskat, malt

1/2 ts kanel

Salt og pepper

Olivenolje, til steking


Frisk koriander

Lime


SLIK GJØR DU


  • Kutt paprika, gulrot, stangselleri og squash i terninger. Forvarm en vid kjele på middels varme med litt olivenoljen. Stek grønnsakene i ca 5 minutter, eller til det er mykt.

  • Tilsett Finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke ønsker den så sterk), krydder og tørkede urter. Stek deretter et par minutter til - hvis det er litt tørt på dette tidspunktet, ha i en skvett med vann.

  • Rør inn tomatpuré og stek i ytterligere 2 minutter.

  • Ha i kraft og hakkede tomater.

  • Skyll bønnene godt og rør de inn sammen med risen.

  • La det hele koke opp, reduser deretter til svak varme og la det boble bort i ca 1 time, eller til det er tyknet. Rør av og til.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Server sammen med tortillachips, korianderblader og limeskiver.







Comments


ruter-lang.jpg
Logo Matelsker 2025.png

Matelsker copyright 2020

bottom of page