CHILLI CON CARNE, VEGANSK
- Liss Ann
- 15. sep. 2021
- 1 min lesing
Oppdatert: 16. sep. 2021
Vegansk chilli con carne er en av de beste kjøttfrie middagene jeg kan få. Oppskriften er mettende og fhar masse smak.
Porsjoner: 4 Tid: 1 time

Ingredienser
380 g økologiske kidneybønner
1 stk løk, hakket
3 stk hvitløksfedd, finhakket
1 stk rød paprika, i terninger
1 stk gulrot, i terninger
1 stk stangselleri
1/2 stk squash
2 bokser hakkede tomater, ca 800 g
5 dl grønnsakskraft
2 dl ris
2 ss tomatpuré
1 stk chili, finhakket
1 ss oregano
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
1 ts muskat, malt
1/2 ts kanel
Salt og pepper
Olivenolje, til steking
Frisk koriander
Lime
SLIK GJØR DU
Kutt paprika, gulrot, stangselleri og squash i terninger. Forvarm en vid kjele på middels varme med litt olivenoljen. Stek grønnsakene i ca 5 minutter, eller til det er mykt.
Tilsett Finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke ønsker den så sterk), krydder og tørkede urter. Stek deretter et par minutter til - hvis det er litt tørt på dette tidspunktet, ha i en skvett med vann.
Rør inn tomatpuré og stek i ytterligere 2 minutter.
Ha i kraft og hakkede tomater.
Skyll bønnene godt og rør de inn sammen med risen.
La det hele koke opp, reduser deretter til svak varme og la det boble bort i ca 1 time, eller til det er tyknet. Rør av og til.
Smak til med salt og pepper.
Server sammen med tortillachips, korianderblader og limeskiver.
Comments